Unde mergem de Noaptea Muzeelor?

Asteptam cu mare nerabdare Noaptea Muzeelor de anul acesta, 17 mai 2014. Experienta de anul trecut din Bucuresti, ne-a lasat amintiri foarte placute. :)

Asa ca daca nu stiti ce este Noaptea Muzeelor, ei bine, va spunem noi. Este ocazia perfecta de a merge le muzeul dorit, caci asa cum ii spune si numele, evenimentul are loc, de obicei intre orele 18:00 – 24:00.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european ce a luat nastere in Franta, iar din 2009 se organizeaza si in Romania. Accesul este gratuit, iar orele de vizitare variaza cu mici diferente de la muzeu la muzeu.

Unde mergem de Noaptea Muzeelor?

In Bucuresti intre orele 21:00 – 04:00, daca sunteti pasionati de avione, puteti vizita singura institutie de gen din tara, Muzeul National al Aviatiei Romane. Iar voi, iubitorii de pictura, s-ar putea sa va decideti mai greu, asta daca surprizele si concursurile cu premii de la Muzeul de Arta ‘Vasile Grigore’ nu v-au atras deja. Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’ intre orele 15:00 – 19:00, pe langa obisnuitele spectacole de muzica populara si dans traditional, organizeaza 2 ateliere de creatie: olarit si icoane pe sticla. Atentie! La acest muzeu ultima intrare se face la 18:30.

Cei care nu au avut timp pana acum sa viziteze Castelul Bran, o pot face, sambata 17 mai 2014, intre orele 20:00 – 24:00. Tot in Brasov, Centrul Cultural ‘Petre Tutea’ asteapta intre orele 21:00 – 00:00, participantii cu multe surprize, mai ales pentru copii. Desigur, intampinati de cavaleri si domnite.

In Timisoara, Facultatea de Arte si Design, va asteapta intre orele 18:00 – 01:00, cu o expozitie de arta grafica finlandeza. Toti cei care iubiti istoria si doriti sa aflati detalii despre revolutie, o puteti face vizitand Memorialul Revolutiei intre orele 9:30 – 22:00.

In Turda, la Muzeul de Istorie, puteti participa la ateliere de teatru cu tema istorica. Iar Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, a pregatit numeroase activitati precum: concursul ‘Cel mai bun strudel din Cluj’, dansuri – vals, intalniri cu contele Banffy.

La Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, Arges, daca veti merge, veti participa la ateliere de creatie populara – arta confectionarii tesaturilor din lana – intre orele 12:00 – 14:00. Nici Muzeul Judetean Arges nu se lasa mai prejos, si organizeaza pentru copii ateliere de ‘Confectionare, asamblare si decorare de case de carton’. Iar la final, un foc de artificii.

Multe, multe muzee si institutii ne asteapta la Noaptea Muzeelor sa le trecem pragul, care mai de care cu activitati interesante: ateliere de creatie, spectacole de muzica si dans, teatru. Asa ca indiferent unde sunteti, acasa, in vizita la un prieten, la studii sau in delegatie, in oricare din judetele si oraseele urmatoare, nu ratati ocazia de a vizita cel putin un muzeu: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Alba, Arad, Arges, Bacau, Baia Mare, Botosani, Brasov, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Oradea, Prahova, Ramnicu-Sarat, Sibiu, Slobozia, Targoviste, Tirgu-Mures, Teleorman. Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul oficial Noaptea Muzeelor, dar  si pagina noastra dedicata muzeelor.

Iar de va fi vreme ploioasa, nu va speriati. Inarmati cu o umbrela veti fauri, cu siguranta, amintiri de neuitat. Ca si noi, de altfel. :) Si un sfat extrem de util: luati si multa rabdare cu voi. La muzeele mari si cunoscute cozile vi se vor parea interminabile. Asa ca decat sa stati la coada jumate de noapte, mai bine incepeti cu muzeele mici. Apoi, daca va mai ramane timp mergeti si la celelalte. ;)

Nu ezitati sa descoperiti locuri noi! Ne vedem la Noaptea Muzeelor!

Ps. Asteptam cu mare nerabdare impresiile voastre. Si muulte poze. :)

2 comments

Leave a Reply