Biserica Greaca Biserici in Galati


Biserica are o arhitectura deosebita. Interiorul cu vitralii, recent refacut, e extraordinar. Te face sa te simti ca si cum nu ai mai fi pe pamant.

Biserica Greaca

Str.Domneasca, 11
Galati, Galati, Romania
Coordonate GPS:
  • N 45.43712493484413
  • E 28.055613916949483

Informatiile despre localizare pentru Biserica Greaca pot fi verificate prin vizualizarea pe harta folosind butonul alaturat "Vezi locatia pe harta".

La data de 6 august 1866 se pune piatra de temelie a bisericii cu hramul 'Schimbarea la Fata' a carei sfiintire se face la 17 septembrie 1872 de catre episcopul Melchisedec alaturi de Arhimandritul Eughenie Xiropotamo. In pronaos se afla placa de marmura cu numele fondatorilor precum si doua placi de marmura cu numele ctitorilor si a marilor ctitori. Biserica e in forma de cruce inscrisa cu turla si are pe latura vestica doua clopotnite. Pictura a fost relizata de catre pictorul Papadopoulos din Adrianopol. Pe catapeteasma sunt icoane mari reprezentand pe Sf. Fecioara Maria cu Pruncul, Invierea Domnului, Sf. Gherasim, Sf. Sofia, Sf. Grigorie si Sf. Vasile cel Mare. Ferestrele bisericii contin 8 vitralii cu apostoli si sfinsi: Petru, Andrei, Marcu, Toma, Bartolomeu si Luca pe latura nordica si Pavel, Simion, Ioan, Iacob, Filip pe latura sudica.

Evenimente
Grup sanitar
Parcare gratuitaProgram Program
Zilnic Non-Stop
Check In Check-In

Check In


Locuri unde... vreauSAmerg vreauSAmerg

Adauga in lista cu locurile unde vrei sa mergi:

vreauSAmerg