Cheile Turenilor Puncte turistice in Tureni


Cheile Turenilor (sau Cheile Turului) sunt o rezervatie naturala salbateca, cu o suprafata de 25 ha aflata la nord de municipiul Turda, in judetul Cluj. Au fost declarate rezervatie floristica naturala de interes national cu valoare mixta.

Cheile Turenilor

Str.E60, -
Tureni, Cluj, Romania
Coordonate GPS:
  • N 46.60213142579628
  • E 23.71375313652345
Adresa web:
Vezi locatia pe harta

Informatiile despre localizare pentru Cheile Turenilor pot fi verificate prin vizualizarea pe harta folosind butonul alaturat "Vezi locatia pe harta".

Cheile au o lungime de 1.850 m, iar peretii (inalti de 100-150 m) sunt decorati cu diferite forme carstice: cascade, marmite, pesteri etc. Sunt relativ greu de strabatut. Au fost sapate de Paraul Racilor in calcare jurasice si sunt situate intre comuna Tureni si satul Copaceni, la mica distanta de drumul european E60, Cluj-Turda.

Cercetarile arheologice efectuate aici in perioada 1985-1988 au dus la descoperirea a 53 de complexe de locuire, datate incepand cu neoliticul mijlociu.

In Chei exista 29 de pesteri, printre care Pestera cu Silex (64 m lungime), Pestera de sub grohotis (27,5 m), Pestera Vulturilor, Sura Mica. Alte atractii turistice sunt Coltul Cainilor, Stana Crinilor. Cheile au fost declarate rezervatie floristica naturala de interes national cu valoare mixta.Cele mai vechi urme de locuire omeneasca din Cheile Turenilor dateaza inca din mileniul al V-lea i.Cr. si apartin complexului cultural Cluj - Cheile Turzii - Lumea Noua.Program Program
Zilnic Non-Stop
Check In Check-In

Check In


Locuri unde... vreauSAmerg vreauSAmerg

Adauga in lista cu locurile unde vrei sa mergi:

vreauSAmerg