Muzeul Judetean Muzee in Pitesti


Muzeul Judetean Arges prezinta in structura sa sectii de istorie, stiintele naturii, arta, case memoriale 'Dinu Lipatt' si alte obiective de patrimoniu la Curtea de Arges (Cetatea Poenari) si Campulung (Castrul Jidova).

Muzeul Judetean

Str.Calinescu Armand, 44
Pitesti, Arges, Romania
Coordonate GPS:
  • N 44.85539821186174
  • E 24.870940716025416
Tel fix: 0248 212 561
Fax: 0248 212 561
Adresa web:
Vezi locatia pe harta

Informatiile despre localizare pentru Muzeul Judetean pot fi verificate prin vizualizarea pe harta folosind butonul alaturat "Vezi locatia pe harta".

Expozitia de baza a Sectiei de Istorie prezinta, in contextul istoriei nationale, evolutia societatii omenesti de pe teritoriul judetului Arges, din paleolitic pana la finele anului 1947. In cadrul acestei expozitii sunt prezentate unelte apartinand culturii de prund, piese eneolitice gasite in asezarile gumelnitene de la Teiu (primul tell cercetat integral in Romania), Popesti si Zidurile, precum si o spectaculoasa colectie de arme, podoabe si ceramica tip Ferigile.

O pondere deosebita este acordata perioadei daco-romane, in Arges aflandu-se marea asezare dacica de la Cetateni, precum si castrele romane de pe Limes Transalutanus, cel mai important fiind cel de la Campulung-Jidova.

Resedintele domnesti de la Curtea de Arges, Campulung si Pitesti, cetatile Poenari si Oratea, rolul Argesului si al Muscelului in evul mediu sunt prezentate prin intermediul descoperirilor arheologice, prin fotografii, harti si documente.

De o deosebita valoare sunt tezaurele de la Samburesti (datat in sec. I-III p. Chr., contine 4.161 de monede, denari imperiali romani si antoniniani), Paduretu (datat in sec. I-III p. Chr., contine 986 de monede, denari imperiali romani si antoniniani) si Glavacioc (datat in intervalul 1391-1448, contine 91 monede, ducati din timpul lui Mircea cel Batran si sferturi de perperi emisi in Bizant).

Expozitia permanenta a sectiei de Stiintele Naturii cu tema 'Ocrotirea naturii pe baze ecologice' a fost inaugurata in anul 1977. Expozitia a fost prima de acest fel din Romania si din Europa Centrala si de Est (fapt confirmat de presa vremii din tara si din strainatate si de specialisti), ramanand una din cele mai remarcabile expozitii si in momentul de fata.

Expozitia este structurata pe trei sectiuni: 'Originea vietii si evolutia vietuitoarelor pe Pamant','Organizarea materiei vii si relatiile din cadrul ecosistemului', 'Relatia om - natura si ocrotirea mediului inconjurator'.

Muzeul Judetean Arges este singura institutie muzeala din Romania care ofera publicului vizitator un muzeu de anvergura dedicat sportivilor merituosi din Arges, un muzeu al campionilor argeseni. Muzeul Sportului Argesean ofera publicului vizitator prilejul de a vedea diverse obiecte care au apartinut unor sportivi celebri argeseni sau care au practicat sport la diverse cluburi din judetul Arges, cu cel putin un titlu de campion national la activ. Acesta se afla in patru mari sali, la primul etaj al Corpului B. In circa 60 de vitrine si pe numoeroase panouri, sunt expuse documente, fotografii, medalii, plachete, cupe, diplome, echipamente sportive, fanioane, afise din cadrul competitiilor sportive.

Echipa de fotbal F. C. Arges cu marii ei jucatori.
Muzeul ilustreaza urmatoarele ramuri sportive: atletism, tenis de camp, fotbal, box, judo, lupte greco-romane, karate-do, inot, kaiac-canoe, aeromodelism, ciclism, automobilism.

Ghid
Reduceri studentiProgram Program
Zilnic Non-Stop
 Luni
 Marti 09:00-17:00
 Miercuri 09:00-17:00
 Joi 09:00-17:00
 Vineri 09:00-17:00
 Sambata 09:00-17:00
 Duminica 09:00-17:00
Check In Check-In

Check In


Locuri unde... vreauSAmerg vreauSAmerg

Adauga in lista cu locurile unde vrei sa mergi:

vreauSAmerg