Muzeul National al Taranului Roman Muzee in Bucuresti


Muzeul National al Taranului Roman este unul dintre cele mai diversificate muzee din familia europeana a Muzeelor de Arte si Traditii Populare.

Muzeul National al Taranului Roman

Str.Kiseleff Pavel Dimitrievici, 3
Bucuresti, Bucuresti, Romania
Coordonate GPS:
  • N 44.45438706508807
  • E 26.083683290668432
Tel fix: 0213 17 96 60
Email:
Adresa web:
Vezi locatia pe harta

Informatiile despre localizare pentru Muzeul National al Taranului Roman pot fi verificate prin vizualizarea pe harta folosind butonul alaturat "Vezi locatia pe harta".

Muzeul National al Taranului Roman se inscrie in familia europeana a Muzeelor de Arte si Traditii Populare. Este un muzeu national aflat sub autoritatea Ministerului Culturii. Posesorul unor colectii de obiecte deosebit de bogate, adapostit intr-o cladire-monument istoric, in stil neo-romanesc, practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit in anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA - European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeste si in publicatiile muzeului, in actiunile de tip Muzeul Misionar, Scoala Satului sau in evenimente ca vernisaje, concerte, conferinte.

Cladirea Muzeul National al Taranului Roman este amplasata in Piata Victoriei din Bucuresti, alaturi de Muzeul de Stiinte Naturale 'Grigore Antipa' si de Muzeul de Geologie. Cel numit cu intocmirea proiectului si conducerea lucrarilor va fi arhitectul N. Ghika-Budesti, stralucit reprezentant al scolii autohtone de arhitectura care, potrivit optiunii muzeologice a etnografului si directorului Alexandru Tzigara-Samurcas, trebuia sa inalte 'un palat al artei pamantene', dispus sub forma incintelor de tip monastic. Dupa 29 de ani, la capatul unor nesfarsite intreruperi, se va finaliza, in 1941, luand infatisarea actualului monument de arhitectura, sediul Muzeului Taranului Roman.

Ilustrare a stilului neoromanesc inspirat din fondul arhitectural traditional, cu deosebire cel brancovenesc, lucrarea se remarca prin expresivitatea ansamblului compozitiei completata cu utilizarea ponderata a elementelor decorative florale si zoomorfe. Zidaria aparenta de caramida rosie, marile ferestre reunite sub arcade, coloanele logiei, balustrada, elementele traforate, eleganta silueta a turnului central cu imaginea foisorului amintind de clopotnitele vechilor manastiri s.a. confera cladirii somptuozitatea masurata a unui adevarat palat al artei.

In anii '60, cladirii i se adauga un corp central de birouri si sali conexe, construit insa, prin nesocotirea totala a datelor stilistice de baza ale conceptiei lui N. Ghika-Budesti. Noua constructie, amplasata laturalnic, in spatele monumentalului edificiu, se individualizeaza, de asemenea, printr-un mozaic de proportii, realizat in spiritul perioadei cvasi-proletcultiste a totalitarismului comunist.

Ghid
Lounge Bar
Reduceri studentiProgram Program
Zilnic Non-Stop
 Luni
 Marti 10:00-18:00
 Miercuri 10:00-18:00
 Joi 10:00-18:00
 Vineri 10:00-18:00
 Sambata 10:00-18:00
 Duminica 10:00-18:00
Check In Check-In

Check In


Locuri unde... vreauSAmerg vreauSAmerg

Adauga in lista cu locurile unde vrei sa mergi:

vreauSAmerg