Muzeul Satului Muzee in Bujoreni


Muzeul Satului Valcean si-a conturat profilul sau tematic inca din 1974 sub forma unui sat muzeu, menit sa reconstituie pe o suprafata de 8 hectare, imaginea functionala a unei asezari rurale traditionale, cu toate institutiile sale social-culturale.

Muzeul Satului

Str.Calea Lui Traian Nr.143, 143
Bujoreni, Vâlcea, Romania
Coordonate GPS:
  • N 45.1460308
  • E 24.367145599999958
Tel fix: 0250 / 746869

Informatiile despre localizare pentru Muzeul Satului pot fi verificate prin vizualizarea pe harta folosind butonul alaturat "Vezi locatia pe harta".

In organizarea acestui muzeu in aer liber, s-a tinut cont de cativa factori constitutivi ai unui sat adevarat - formele de relief ale zonei, vatra si hotarul lui cu toate elementele sale - in functie de care au fost amplasate gospodariile si constructiile comunitare, transferate din diferitele localitati ale judetului Valcea.

In prezent muzeul este reprezentativ prin cele patru sectoare ale sale:

1. Sectorul Gospodarie - locuinta cuprinde un numar de 42 unitati si peste 12.000 piese muzeistice, ilustrand structura gospodariei, in functie de ocupatiile traditionale: agricultura, pomicultura, viticultura, cresterea animalelor sau o serie de mestesuguri si tehnici populare, urmarind in acelasi timp, diversitatea si evolutia planimetrica si volumetrica a locuintelor cu una sau mai multe incaperi.
In cadrul muzeului, se remarca in mod deosebit, casele cu foisor din zona etnografica Horezu (din comunele Maldaresti, Stoenesti, Barbatesti), gospodariile specializate in viticultura, transferate din zona Dragasani (satele Prundeni, Olteanca), in pomicultura (comunele Alunu, Tomsani, Cernisoara) ori in cresterea animalelor din zona montana (satele Boisoara, Pascoaia-Brezoi).
Alaturi de locuinte, in cadrul gospodariilor au fost transferate si o serie de constructii anexe : patule, magazii, fanare, cotete destinate depozitarii unor produse agroalimentare sau pentru cresterea unor pasari si animale.

2. Sectorul Social - cultural al 'monumentelor de utilitate publica' cuprinde o scoala primara rurala de la inceputul secolului al XX-lea, din vremea lui Spiru Haret, un han de la sfarsitul secolului al XIX-lea din satul Saliste comuna Malaia, o biserica din lemn, construita la 1785 si transferata din comuna Nicolae Balcescu, un scranciob din comuna Stoenesti, iar in perspectiva acest sector va fi completat cu o primarie rurala, precum si cu alte obiective cu valoare arhitectonica.

3. Sectorul Mestesuguri - tehnici



Program Program
Zilnic Non-Stop
 Luni
 Marti 10:00-18:00
 Miercuri 10:00-18:00
 Joi 10:00-18:00
 Vineri 10:00-18:00
 Sambata 10:00-18:00
 Duminica 10:00-18:00
Check In Check-In

Check In


Locuri unde... vreauSAmerg vreauSAmerg

Adauga in lista cu locurile unde vrei sa mergi:

vreauSAmerg