Parcul Cismigiu Parcuri in Bucuresti


Pe locul actualului parc pe vremea lui Alexandru Ipsilanti se gasea o mare balta, numita balta lui Dura negutatorul. Numele actual l-a capatat de la mai marele peste cismele (cismigiu) care isi avea casa in apropiere.

Parcul Cismigiu

Str.Schitu Magureanu, 1
Bucuresti, Bucuresti, Romania
Coordonate GPS:
  • N 44.43723480000001
  • E 26.090453199999956

Informatiile despre localizare pentru Parcul Cismigiu pot fi verificate prin vizualizarea pe harta folosind butonul alaturat "Vezi locatia pe harta".

In 1847 sub indrumarea peisagistului vienez Carl F.W.Meyer au inceput lucrarile de amenajare, iar in anul 1854 a avut loc inaugurarea oficiala. Gradina impresioneaza si astazi prin aranjamentele florale, colectia deosebita de material dendrologic, aici gasindu-se unele exemplare declarate arbori ocrotiti. Cismigiul nu este niciodata pustiu, vara fiind cautat pentru racoare, vegetatie si lacul sau intesat cu barci si care iarna devine un patinoar natural.

Parcul a fost inaugurat in 1854 cand a fost terminata complet suprafata sa fiind si marita. Parcul Cismigiu cuprinde si o intinsa gradina franceza in vest, Rondul Scriitorilor si Rondul Roman precum si o gradina de trandafiri (in nord), trei lacuri pe unul din ele aflandu se si o insula si un debarcader unde se pot inchiria barci de agrement. Fara indoiala parcul este un loc indragit nu numai de bucuresteni ci de oricine poposeste aici chiar si pentru scurt timp.


3.8 Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star
Curatenie
Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star 4.0
Diversitate
Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star 3.0
Localizare
Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star 5.0
Picnic
Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star 3.0
(*) Scor din: 1 Recenzie

Adauga o recenzie Vezi recenziile

Program Program
Zilnic Non-Stop
Check In Check-In

Check In


Locuri unde... vreauSAmerg vreauSAmerg

Adauga in lista cu locurile unde vrei sa mergi:

vreauSAmerg