Primaria Sinaia Primarii in Sinaia


Primaria este o institutie publica ce reprezinta structura functionala cu activitate permanenta care aduce la indeplinire hotararile consiliului local si dispozitiile primarului, solutionand problemele curente ale colectivitatii locale. In fruntea conducerii institutiei se afla primarul.

Primaria Sinaia

Str.B-dul Carol I, 47
Sinaia, Prahova, Romania
Coordonate GPS:
  • N 45.34846368732243
  • E 25.548999933868345
Tel fix: 0244 31 17 88
Fax: 0244 31 45 09
Email:
Adresa web:
Vezi locatia pe harta

Informatiile despre localizare pentru Primaria Sinaia pot fi verificate prin vizualizarea pe harta folosind butonul alaturat "Vezi locatia pe harta".

Obiective turistice
________________________________________
Traditia culturala a orasului Sinaia s-a conturat odata cu construirea Ctitoriei Cantacuzine, Manastirea Sinaia, acesta fiind momentul initierii unei serii de activitati culturale prin infiintarea unor institutii de profil: 'Casa de Citit', 'Cercul Cultural Mihai Cantacuzino', sectia din cadrul 'Ligii Culturale'.
De asemenea, datorita renumelui sau de 'perla carpatilor', Sinaia a atras numeroase personalitati ale vietii culturale, care au vizitat localitatea ca turisti sau au locuit aici si au creat, inspirati de frumusetea locului: V. Alecsandri, N. Grigorescu, I.L. Caragiale, N. Iorga, G. Enescu, Yehudi Menuhin, s.a. Activitatea artistica a marilor personalitati care au ales Sinaia pentru odihna dar si pentru creatie, a condus mai tarziu la organizarea unor manifestari devenite traditionale, dintre care mentionam:
din anul 1959 - Sinaia se desfasoara cursurile de vara ale Universitatii Bucuresti, cu participare internationala;
anual are loc Festivalul International de Chitara Clasica care se desfasoara atat la Cazinoul Sinaia cat si sala de concerte a Castelului Peles.
Cazinoul, gazda a numeroase conferinte, simpozioane, congrese si reuniuni nationale si internationale, este, in acelasi timp, locul preferat pentru organizarea unor expozitii deosebite de arta plastica si fotografie, lansari de carte, concerte si spectacole. Intr-un cadru intim oferit de sala de concerte a castelului Peles, se organizeaza manifestari specific culturale, seri muzicale, concerte.


Muzee

Complexul Peles

Castelul Peles

Pelisor

Corpul de garda

Economat

Foisor


Manastirea Sinaia - dupa trei sute de ani de existenta, monumentul continua sa vegheze orasul care-i poarta numele si al carui simbol spiritual este; cuprinde mai multe obiective:

Biserica mica - a fost ctitorita de marele spatar Mihai Cantacuzino - 1695, acesta ii da numele Sinaia dupa cel al manastirii Sinai unde a fost in pelerinaj. Potrivit unei insemnari in limba slavona, pe un codice de la manastirea Sfantul Sava, din Palestina, 'in anul 1682, luna aprilie, 26, se aflau aici doamna Ilinca, mama voievodului cu fiul sau Mihai spatarul si fiica sa Stanca'. Dintre toate asezamintele religioase din acea regiune, Mihai Cantacuzino a ramas impresionat, mai ales, de manastirea Sinai. Picturile Bisericii Mici au fost realizate de renumitul Parvu Mutu - Zugravu (1657-1735).

Biserica mare - a fost zidita sub staretii Ioasaf si Paisie intre 1843-1846 (domnia lui Bibescu Voda). Este primul lacas de cult din Romania iluminat electric.

Muzeul manastirii Sinaia - este primul muzeu religios din tara, construit in anul 1895 cu ocazia bicentenarului manastirii.

Clopotnita - a fost construita in anul 1892; clopotul adus de la turnul Coltea din Bucuresti a fost turnat (1775) si returnat (1914) cantareste 1700 kg.

Mormantul lui Tache Ionescu

Informatii turisticeProgram Program
Zilnic Non-Stop
 Luni 09:00-17:00
 Marti 09:00-17:00
 Miercuri 09:00-17:00
 Joi 09:00-17:00
 Vineri 09:00-17:00
 Sambata
 Duminica
Check In Check-In

Check In


Locuri unde... vreauSAmerg vreauSAmerg

Adauga in lista cu locurile unde vrei sa mergi:

vreauSAmerg