Primaria Slatina Primarii in Slatina


Primaria este o institutie publica ce reprezinta structura functionala cu activitate permanenta care aduce la indeplinire hotararile consiliului local si dispozitiile primarului, solutionand problemele curente ale colectivitatii locale. In fruntea conducerii institutiei se afla primarul.

Primaria Slatina

Str.Mihail Kogalniceanu, 1
Slatina, Olt, Romania
Coordonate GPS:
  • N 44.42795368799337
  • E 24.355471376651735
Tel fix: 0249 42 34 29
Fax: 0249 43 93 36
Adresa web:
Vezi locatia pe harta

Informatiile despre localizare pentru Primaria Slatina pot fi verificate prin vizualizarea pe harta folosind butonul alaturat "Vezi locatia pe harta".

Istoric

Cercetarile arheologice au demonstrat existenta unei asezari umane pe vechea vatra a orasului, apartinand culturii de prund . Relevante sunt rezultatele cercetarilor mai recente constand in resturi ceramice din cultura Vadastra si Cotofeni. Totodata, zona a fost locuita si de triburile geto-dacice din ramura acilor, avand rezidenta la Acidava, pe malul drept al Oltului, pe Limesul Alutan. Pe raza municipiului Slatina s-au descoperit unelte agricole din fier, ceramica romana de lux (terra sigillata) si comuna, tezaure monetare. Doua asezari romane au fost identificate la Slatina, in punctul Strehareti si in cartierul Cireasov. Atestarea materiala a locuirii acestui areal este mai slaba pentru secolele IV-VII p.Ch., insa pentru secolele VIII-XIII exista dovezi de locuire, unele apartinand Culturii Dridu si Vadastra, iar altele purtand urmele migratiilor pecenegilor, cumanilor si tatarilor.
Slatina a fost pentru prima data atestata documentar in epoca medievala, la 20 ianuarie 1368 printr-un act oficial: Vladislav I Vlaicu (1364-1377) acorda scutire de vama la Slatina tuturor negustorilor brasoveni.
In iunie 1522, la Slatina, Radu de la Afumati ii invinge pe turcii otomani.
In timpul domniei lui Vlad Vintila (1532-1535) este emis un act care mentioneaza cetatea de scaun Slatina
Mihai Viteazul ia masuri pentru restaurarea manastirii Clocociov, de la Slatina, ca rasplata pentru serviciile aduse de populatie in demersurile sale politice.
In epoca moderna, Slatina a trait din plin Revolutia de la 1821. Aici, Tudor s-a intalnit cu capetenia de haiduci Iancu Jianu. Momentul politic a imprimat in zona stilul arhitectural Tudor .
Slatinenii s-au implicat activ in evenimentele politice care au urmat: Revolutia de la 1848, Unirea Moldovei cu tara Romaneasca din 24 ianuarie 1859, Razboiul de independenta 1877, Rascoala taraneasca de la 1907, Unirea Principatelor din 1918, Primul si Al Doilea Razboi Mondial.

Prezentare geografica

Geografic vorbind, municipiului Slatina este pozitionat pe un culoar larg, bine conturat si delimitat, in zona de contact dintre Piemontul Getic si Campia Olteniei. De fapt, asezarea geografica a municipiului Slatina, sub aspect morfologic, se limiteaza sectorului de vale a raului Olt cu dezvoltarea pe dreapta a acestuia si se delimiteaza la nord cu prelungirile sudice ale marii unitati cunoscuta in literatura de specialitate podisul Piemontul Getic si anume, prin subdiviziunile acestuia de est prin Dealurile Oltetului, la nord Platforma Cotmeana, la vest parte din Campia Boianului. La sud sectorul de vale este delimitat de subdiviziunea Campiei Romanatiului cu contact pe malul stand al raului Olt cu Campia Boianului. Municipiul Slatina este situat in zona de nord a judetului Olt, in partea de vest a Munteniei, pe Valea Raului Olt, pe ultimele coline ale Platformei Cotmeana (subdiviziune a Piemontului Getic), la contactul ei cu Campia Slatinei. Orasul se circumscrie ca unitate fizico-geografica la extremitatea sud-vestica a

Informatii turisticeProgram Program
Zilnic Non-Stop
 Luni 09:00-17:00
 Marti 09:00-17:00
 Miercuri 09:00-17:00
 Joi 09:00-17:00
 Vineri 09:00-17:00
 Sambata
 Duminica
Check In Check-In

Check In


Locuri unde... vreauSAmerg vreauSAmerg

Adauga in lista cu locurile unde vrei sa mergi:

vreauSAmerg